vitajtev trenčianskom kraji

Objavujte všetky skryté poklady z rôznych kútov nášho kraja.

Trenčín

5°C

oblačno

Recept: Grullnpelstchen - zemiakový koláč

Recepty so zemiakmi sa neomrzia nikdy. Sú chutné, výdatné a nasýtia celú rodinu. Vedia o tom aj v okrese Prievidza, kde tento recept s radosťou už roky pripravujú.

Ingrediencie: 

Polohrubá múka 300 g, hladká múka 150 g, vajce 1 ks, zemiaky 300 g, slanina 200 g, cibuľa 150 g, soľ 1/4 PL, mleté čierne korenie 1/4 PL, cukor 2 PL.

Postup:

Z múky, vajca, soli a cukru vypracujeme cesto. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a roztlačíme. Na slaninke orestujeme nakrájanú cibuľu, premiešame so zemiakmi, dochutíme soľou a korením. Vypracované cesto rozdelíme na polovice, rozvaľkáme, rovnomerne rozotrieme zemiakovú hmotu a prikryjeme druhým plátom cesta. Dáme upiecť. Po upečení môžeme posypať opraženou slaninkou alebo na sladko posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.

Foto: Radovan Stoklasa

Mohlo by vás zaujímať

Agropenzión Adam

Oddych v prekrásnom prírodnom prostredí myjavských kopaníc. . Strávte víkend v…

Hrad Beckov

Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…