Vychutnajte si tradičné hlavné jedlo z oblasti Bánoviec nad Bebravou, ktoré sa dá pripraviť ako na slano, tak aj na sladko. Z tejto porcie sa nasýti celá štvorčlenná rodina.
Ingrediencie:
Zemiaky 600 g, hladká múka 300 g, soľ 1/4 PL, slaninka 400 g, cibuľa 150 g.
Postup:
Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom scedíme, ale nie celkom, aby tam trocha vody zostalo. Rozpučíme ich a pridávame hladkú múku - cesto by malo byť polotuhé. Necháme ho trochu vychladnúť, múka nám v horúcich zemiakoch zvláčnie. Lyžicou z cesta tvarujeme bobále, ktoré polejeme opraženou slaninkou na cibuľke. Ak máme chuť na sladkú verziu, posypeme ich rozomletým makom, do ktorého sme pridali práškový cukor a polejeme roztopeným maslom.
Prajeme dobrú chuť!
Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.
Foto: Radovan Stoklasa
. Mesto Trenčianske Teplice leží severovýchodne od Trenčína na úpätí Strážovských…
Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…