vitajtev trenčianskom kraji

Objavujte všetky skryté poklady z rôznych kútov nášho kraja.

Trenčín

8°C

oblačno

Recept: Slivková omáčka

Táto fantastická hubovo-slivková omáčka je ako stvorená k mäsu či inému pokrmu. V tomto prípade sa kreativite medze nekladú. Okrem Nového Mesta nad Váhom ju poznajú aj iné regióny Trenčianskeho kraja.

Ingrediencie:

Sušené huby 50 g, bravčová masť 100 g, hladká múka 150 g, smotana 5 PL, sušené slivky 100 g, slivkový lekvár 100 g.

Postup:

Sušené huby uvaríme. Z masti a múky spravíme zápražku, ktorú vlejeme k uvareným hubám, pridáme smotanu a osobitne uvarené sušené slivky aj s vodou, v ktorej sa varili s troškou slivkového lekváru. Všetko dobre prevaríme. Omáčku môžete podávať napríklad k varenému údenému mäsu.

Prajeme dobrú chuť!

Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.

Foto: Radovan Stoklasa

Mohlo by vás zaujímať

Agropenzión Adam

Oddych v prekrásnom prírodnom prostredí myjavských kopaníc. . Strávte víkend v…

Čachtický hrad

Malebná zrúcanina viditeľná už z diaľky na vápencovo-dolomitickom kopci poskytujúca…