vitajtev trenčianskom kraji

Objavujte všetky skryté poklady z rôznych kútov nášho kraja.

Trenčín

3°C

miestami oblačno

Recept: Orechový závin nekysnutý

Každý víkend si zaslúži sladkú bodku po výdatnom obede a tento orechový závin je ako stvorený na príjemné kávové či čajové posedenie doma, alebo zakončenie hlavného jedla v kruhu rodiny. 

Ingrediencie:

Polohrubá múka 400 g, hladká múka 200 g, mlieko 300 ml, olej, prášok do pečiva 1 ks, práškový cukor 100 g, vajce 2 ks, soľ 1/4 PL

Plnka: mleté vlašské orechy 350 g, práškový cukor 100 g, škoricový cukor 1 balíček, sušené hrozienka 80 g.

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a miesime ich 20 min. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Zmiešame suroviny na plnku, pridáme asi 3 PL horúcej vody. Naplníme plnkou, závin zvinieme, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry.

Prajeme dobrú chuť!

Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.

Foto: Radovan Stoklasa

Mohlo by vás zaujímať

Kúpele Zelená žaba

. Mesto Trenčianske Teplice leží severovýchodne od Trenčína na úpätí Strážovských…

Hrad Beckov

Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…