Dobrý kapustný pagáč sa neomrzí nikdy, mňam! Vyskúšajte recept, ktorý pochádza z Trenčína.
Ingrediencie:
Hladká múka 500g, kyslá kapusta 400g, mlieko 50 ml, droždie 30g, cukor 1/2 PL, soľ 1/4 PL, bravčová masť 100g, cesnak 50g.
Postup:
Múku vsypeme do misky a do jamky vylejeme kvások, ktorý sme si pripravili z mlieka, cukru a kvasníc. Kyslú kapustu dobre vyžmýkame a dáme do múky. Osolíme podľa chuti. Rukou dobre vymiesime cesto. Ak sa nám lepí, pridáme trochu masti a dobre vypracujeme. necháme približne hodinu kysnúť na teplom mieste. Prichystáme si dva plechy a poriadne ich vymastíme bravčovou masťou. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a na každý plech dobre roztľapkáme. Dáme piecť. Pred dopečením potrieme roztopenou masťou s pretlačeným cesnakom. necháme pekne do ružova dopiecť. Podávame s kyslým mliekom.
Prajeme dobrú chuť!
Knižku receptov pripravil TSK v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.
Foto: Radovan Stoklasa
HISTÓRIA. Prvá písomná zmienka o existencii hradu je z roku 1113 v listine zoborského…
Dominantný a majestátny. Taký je hrad Beckov. Vyrastá zo skaly, je s ňou spätý ako sú s…